Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2013

Cara Penjagaan Ikan Laga Untuk Penternak Baru

Mukaddimah 
Habitat asal bagi ikan laga @ karem dulunya di sawah. Kawasan air yang cetek,luas,keruh dan terbuka. Antara tips untuk mengekalkan kesejahteraan ikan laga, adalah dengan mengekalkan habitat asalnya. Bukan sepenuh nya, tetapi dengan elemen-elemen yang seakan-seakan seperti penggunaan daun ketapang, tumbuhan hidup, pemanas air dan lain-lain. 

Habitat Semulajadi ?

#Kucing lahir terus hisap puting susu. Sapa ajarkan? haa, tu lh org pgil smulajadi.. erti kata lain fitrah.. tidak dilahirkan dengan ilmu, tapi dah tahu.. mcm ikan laga jgk, dia pn ada kehidupan semulajadinya sblum dibiak dengan suasana moden, dah wujud dalam darah tak boleh dipisahkan..



Sorry lari topik, terlajak.. ki3

1. PENYEDIAAN AKUARIUM

Okey pertama korang kena cari bekas/balang ataupun akuarium untuk ikan korang.

Untuk penyediaan balang, standard atau kebiasaan orang guna bersaiz 6x8 inci atau 4x8 inci macam gambar kat atas tu. Mitos orang cakap, ikan laga kena letak dalam bekas kecil, mangkuk hayun kecil. Takk, ika…

PENJAGAAN TELUR DAN ANAK IKAN

facebook rasmi i-kanlaga???

Assalam, ewwah2.. 

kau : ewah2, blog i-kanlaga dah ada facebook la aku : eh, betul ke. Apa nama facebook dia, aku nak add kau : i-kanlaga. tak leh nk add lah bro kalau tolak bleh.. aku :bro hambar bro hambar.. kau : memang xboleh pon beruk, klau like boleh la haaa..
aku : sedap mulut je beruk, kau apa kurang kera..
kau : oke bhaii *menghilang* aku : *terbang g planet tuya2 sambil henpon ditangan*
So hakak-hakak habang-habang hadik hadik jga, jangan malu jangan segan. Pakat mai like fb kt noh.. Nanti bila-bila kita update lah info tuk depa, jangan runsing.. Linknya sini ya > SINI BOS